Brasiliansk kaffebanankage

En saftig, lidt tung kage med spændende smag af banan, kaffe og krydderier. Kagen holder sig fint, og den kan med fordel bages et par dage før den skal bruges.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Ret Kager
Køkken Brasiliansk
Antal 8 personer

Equipment

  • Springform

Ingredienser
  

  • 3-4 spsk Rasp
  • 150 gram Smør
  • 250 gram Sukker
  • 2 stk Æg
  • 300 gram Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • 1 tsk Stødt ingefær
  • 2 tsk Kanel
  • 5 stk Mellemstore bananer, mosede
  • 1/2 dl Stærk kaffe

Glasur

  • 100 gram Flormelis
  • 2 spsk Stærk kaffe
  • 2 spsk Kokosmel

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader. Smør en springform, der kan rumme to liter, og drys den med rasp. Rør smør og sukker let og hvidt. Tilsæt æggene, et ad gangen. Bland mel, bagepulver, natron og krydderier sammen og rør det i dejen skiftevis med de mosede bananer og kaffen. Hæld dejen i formen og bag kagen på nederste rille i cirka 50 minutter. Lad den bagte kage stå lidt i formen, inden den anbringes på bageristen.
    Glasuren røres sammen af flormelis og kaffe og bredes ud over den afkølede kage. Drys til sidst med kokosmel. Kagen er fryseegnet, før der lægges glasur på.